Siriuspatruljen

10.000 kilometer med hundeslæde

I mit foredrag om Sirius tager jeg publikum med på en uforglemmelig slæderejse gennem Grønlands smukke men barske natur. Jeg fortæller om mine to år ved Siriuspatruljen, om det isolerede liv i den arktiske isørken, om mødet med isbjørnen, ensomheden, udfordringerne og alle de uforglemmelige oplevelser.

I mit sirius foredrag fortæller jeg om oplevelsen af at køre hundeslæde i grønlands mørketid. Her hilser vi solen velkommen efter mere end 3 måneders mørketid

“Jeg kiggede bagud fra hundeslæden en sidste gang. Daneborg blev mindre og mindre for til sidst at forsvinde helt. Min makker og jeg og vores 15 slædehunde havde sat kursen nordpå mod fjeldene i det fjerne, og foran os ventede 4.000 kilometer og mere end fire måneder i den nordøstgrønlandske isørken. Jeg havde slet ingen forestilling om de udfordringer, der ventede – og ingen anelse om, hvilket uforglemmeligt eventyr, jeg skulle få lov til at opleve”.

“Morten har ved flere lejligheder været en eminent foredragsholder for vores kunder. Senest foran 1.400 gæster i Musikhuset Aarhus, hvor han tryllebandt publikum, og med sine unikke billeder og historier tog os alle med til Grønland.”
Eva Drachmann Krag, Marketingchef, Vestjysk Bank

Foredrag om Siriuspatruljen med Morten Hilmer
Foredrag om Sirius - Nordlyset bølger over siriuspatruljen

Spændende historier om livet i siriuspatruljen

Frihed, udfordringer, samarbejde og uforglemmelige oplevelser er de ord, der først falder mig ind, hvis jeg skal sætte ord på min tid hos Slædepatruljen Sirius. Sirius Patruljen er en specialenhed under det danske forsvar, som har til opgave at patruljere kyststrækningen i Nordøstgrønland.
Jeg har sammen med mine to makkere og de 14 slædehunde tilbagelagt næsten 10.000 kilometer med hundeslæden gennem den fantastiske nordøstgrønlandske natur, hvor kun ganske få mennesker før har været. Slæderejserne med Siriuspatruljen varer op til fire måneder, og i den periode er man sammen med sin makker og hundene 24 timer i døgnet, hvilket stiller store krav til samarbejde og tolerance. Det har været en fantastisk men også udfordrende og lærerig oplevelse at være afskåret fra civilisationen i 26 måneder. Jeg har samlet de mange oplevelser i et smukt og eventyrligt Sirius-foredrag.
Sirius Foredrag - Sirisupatruljen er stødt på en udfordring - en revne i isen

Information og booking

I Dette foredrag om Sirius Patruljen tager jeg publikum med til Nordøstgrønland, hvor Sirius Patruljen kører de lange slæderejser langt fra civilisationen. De mange billeder og fortællingerne givet et godt indblik i livet som siriusmand i verdens største nationalpark – Nordøstgrønland. Til foredraget fortæller jeg om mødet med naturen, storheden og ensomheden, om følelsen af endeløs lykke, og om viljen til at gennemføre og nå sit mål, selvom modgang og uheld går hånd i hånd. Foredraget handler om slæderejserne, oplevelserne, sammenholdet, den personlige udvikling og ikke mindst om friheden.

I mit Foredrag om Siriuspatruljen fortæller jeg om udfordringen i at få et samarbejde til at fungere til trods for den ekstreme kulde, som er en enorm stressfaktor, og om den benhårde konsekvens, som konstant lurer, hvis man slækker på opmærksomheden. Foredraget varer cirka to gange 45 minutter, og i pausen er der mulighed for at kigge nærmere på tøj, sovepose, kogegrej og andet siriusgrej.
Foredraget er rigt illustreret af en serie betagende fotografier fra Grønland og et billedshow med god musik bringer den arktiske stemning ind i foredragssalen.

For mere information og booking:
Kontakt: Forfatterforedrag

BESØG MIT GALLERI

Og se billeder fra mit foredrag om Siriuspatruljen