Jeg søger stilheden i naturen

Stilheden og roen finder jeg i mig selv, når jeg opholder mig i naturen og mærker dens autencitet. Når snestormen raser, når regnen og blæsten får dyr og mennesker til at søge ly, eller når natten sænker sig over skoven. For mig handler det ikke om at få det perfekte billede af et dyr eller en fugl men mere om at fange den unikke stemning eller følelse, som jeg kun har oplevet så intens i naturen.

  • logo2-1

Med Eventyret som vejviser

Siden 2005, hvor jeg i 26 måneder gjorde tjeneste hos en af forsvarets specialstyrker – Siriuspatruljen, har jeg tilbragt yderligere to år i de nordlige egne af Grønland for at møde de lokale og for at arbejde med mine fotoprojekter. Min drivkraft er eventyret, og min fascination af naturen og nysgerrigheden efter at møde andre kulturer har ført mig til spændende områder og fjerne egne – fra indianerne i sydamerika til grønlænderne i de nordligste bygder.

Jeg søger stilheden i naturen

Stilheden og roen finder jeg i mig selv, når jeg opholder mig i naturen og mærker dens autencitet. Når snestormen raser, når regnen og blæsten får dyr og mennesker til at søge ly, eller når natten sænker sig over skoven. For mig handler det ikke om at få det perfekte billede af et dyr eller en fugle men mere om at fange den unikke stemning eller følelse, jeg kun har oplevet så intens i naturen.

Med Eventyret som vejviser

Siden 2005 hvor jeg i 26 måneder gjorde tjeneste hos en af forsvarets specialstyrker – Siriuspatruljen, har jeg tilbragt yderligere to år i de nordlige egne af Grønland for at møde de lokale og for at arbejde med mine fotoprojekter. Min drivkraft er eventyret, og min fascination af naturen og nysgerrigheden efter at møde andre kulturer har ført mig til spændende områder og fjerne egne fra indianerne i sydamerika til grønlænderne i de nordligste bygder.Jeg tror på, at hvis alle gav sig tid til at opleve naturen, ville vi behandle vores klode med større respekt. Det hele starter måske med en fascination og derefter kommer lysten til at passe på, og jeg håber mine billeder kan være med til at starte den fascination.


Som freelancer for WWF kan jeg gennem mine billeder, videoer, foredrag og WWF´s spændende projekter være med til at formidle vigtigheden af, at vi allesammen gør en indsats for at passe på vores fælles jord og alle de fantastiske skabninger, som bor på den.

I 2012 startede jeg Naturforlaget sammen med Sussie Pagh, som er ræveforsker. Rævehvalpen er vores første bog i en serie om dyrene i vores nordiske natur, og det er fantastisk at se, hvordan børn kan blive opslugt – måske starter fascinationen der.

ARKTISK EVENTYR

Fascinationen af Arktis var en uundgåelig konsekvens af to år ved Siriuspatruljen. Stilheden på de lange slæderejser, dyrelivet og den fascinerende endeløse natur, var starten på en række eventyrlige rejser med kameraet i Arktis.

  • Sirius logo